תפריט
זה קורה לא פעם: אדם רוכש נכס, משפץ ומשפר אותו, והופך אותו לפנינה של ממש. אחרי תקופה מסוימת (לפעמים אפילו קצרה), הוא מוכר אותו ברווח. אלא שאז נכנסת המדינה לתמונה, כשהיא דורשת מאותו משקיע מס שבח, כי הרווח שלו צריך להתבטא גם כמס נוסף. התרחיש הזה נפוץ כל כך, עד כדי כך שמגיע אליי מקרה כזה ממש בכל יום.
מהו מס שבח?
השבח הוא למעשה ההפרש בין מחיר הרכישה לבין מחיר המכירה. כשאדם רוכש נכס ומוכר אותו ברווח, עשוי לחול עליו מס שבח.
סעיף 49 (ז) לחוק מיסוי מקרקעין קובע כי בעת מכירה של דירת מגורים יחידה המוכר יהיה זכאי לפטור ממס שבח (בכפוף למחיר הנכס), אך אם מדובר בנכס צמוד קרקע הכולל זכויות בנייה נוספות יש להביא בחשבון כי על זכויות הבנייה הנוספות יידרש אותו מוכר לשלם סכום נפרד למס שבח.
רוצה לדעת איך להוכיח את ההשקעות שלך בנכס?
אתגר נפוץ בהקשר של מס שבח הוא היעדר החשבוניות שמוכיחות את העלויות של ההשקעות שלך בנכס. המכשול הזה עלול לשבש את ההערכה הנכונה, ולעלות לכם לא מעט כסף. אז בתור התחלה – אם עדיין לא סיימת את השיפוצים ויש לך חשבון פתוח מול בעלי המקצוע, כדאי לך לשמור את כל החשבוניות. אבל גם אם חסרים לך חלק מהמסמכים, יש בהחלט דרך לעזור לך.
חשוב לדעת – אפשר לערער על גובה מס שבח
רוצה להגיש ערעור? כדאי לך להזדרז ולהגיש אותו עד 30 יום מרגע קבלת הדרישה. ברגע שעברת את מסגרת הזמן הזו יהיה כמעט בלתי אפשרי לערער. בנוסף, צריך לזכור שהוועדה יכולה להרשות לעצמה להגדיל את המס אפילו לאחר הערעור. היכרות ובקיאות במורכבות של התהליכים האלה ויותר מזה – בדחיפות שלהם – עוזר לי ללוות אותך בתהליך הערעור.
אין לראות באמור במאמר משום המלצה לביצוע פעולות ו/או המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ עם שמאי מקרקעין. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: